Indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation: mentions, handles, gathers, strikes
Indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation: identify, application, indicate, chemistry
Indicate the word that differs from the other three in the position primary stress: inform, attract, prevent, cancel
Indicate the word that differs from the other three in the position primary stress: external, extinction, authorize, commercial
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
I will lend them some money if they ______ me.
The boys broke a window when they ______ football.
Would you mind not ______ on the bus?
The supermarket had closed ______.
You should pay more attention ______ what your teacher explains.
My daughter is learning to play ______ violin at her school.
Mr. Nam and his wife never go to work late, ______?
______ it rained heavily, we couldn't go to school.
Faraday made many ______ in the field of physics and chemistry.
With a good ______ of both Vietnamese and English, Miss Loan was assigned the task of oral interpretation for the visiting American delegation.
They ______ the proposal and decided to give it their approval.
In Vietnam, each academic year starts in September and is ______ into two terms.
I couldn't help ______ at his jokes.
He was the second man ______ in this way.
I started work as a journalist and it was downhill all the ______ for my health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
The most important thing is to keep yourself occupied.
It is our case that he was reckless and negligent in the way he drove.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
With the final examinations coming very soon his anxiety was rising to almost unbearable limits.
The captain ordered the soldiers to gather on the double even though they were sleeping.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.
- Customer: “Can I try this jumper on?” - Salesgirl: “______”
- Tim: “What are you going to do for the vacation?” - Tom: “______”
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.
The power of packaging
During the shopping trip to your supermarket, you will notice many similar products. How do manufacturers persuade you to buy their products and not those of another company? By careful packaging! Each of the boxes and bottles (26) ______ you see has been carefully designed to appeal to you, personally. Do you care about the environment? Then buy this washing powder; it contains (27) ______ chemicals. Do you want to impress your friends? Buy these trainers; they have a designer label. Before manufacturers market a new product, they spend months discussing the packaging. Then, they try out their ideas on a group of customers. Manufacturers (28) ______ customers will see more than just a box or bottle. They want to convince you that their product suits your personality more than any other products in the shop. One psychologist did some interesting research. He wanted to find out how (29) ______ packaging is. He asked customers to try a certain drink. They all agreed about the taste and quality. Then he secretly poured the same drink into a differently designed bottle. The results changed! People thought this drink tasted much better than the first, (30) ______ both drinks were, in fact, the same! To the researcher’s amazement, people’s opinions depended on the design of the bottle.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
By adopting a few simple techniques, parents who read to their children can considerably increase their children’s language development. It is surprising, but true. How parents talk to their children makes a big difference in the children’s language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child’s language skills increase.
A study was done with two or three-year-old children and their parents. Half of the thirty children participants were in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-no questions. For example, the parent should ask, “What is the doggy doing?” rather than, “Is the doggy running away?” Experimental parents were also instructed how to expand on their children’s answer, how to suggest alternative possibilities, and how to praise correct answers.
At the beginning of the study, the children did not differ on levels of language development, but at the end of one month, the children in the experimental group were 5.5 months ahead of the control group on a test of verbal expression and vocabulary. Nine months later, the children in the experimental group still showed an advance of 6 months over the children in the control group.
What is the main idea of the passage?
According to the passage, experimental parents were, during the training session, taught to ______.
The word “they” in paragraph 2 refer to ______.
Which of the following is TRUE about the the control group and the experimental one in the study?
The word “advance” in the last paragraph mostly means ______.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
Smart cards and mobile phones are becoming an increasingly popular way to make all sorts of payments. Even now, in Japan thousands of transactions, from paying rail tickets to picking up the groceries, take place every day with customers passing their handsets across a small flat-screen device. And predictions in the world of finance reckon that payments using mobile phones will have risen to more than $50 billion in the very near future.
What's the appeal of e-cash? Compared to cheques or credit cards, it offers the speed of cash, but more so. It takes just one tenth of a second to complete most transactions and as no change is required, errors in counting are eliminated. Fraud and theft are also reduced and for the retailer, it reduces the cost of handling money. Sony’s vision of having a chip embedded in computers, TVs and games consoles means that films, music and games can be paid for easily without having to input credit card details.
And what about the future of the banks? Within their grip on the market, banks and credit-card firms want to be in a position to collect most of the fees from the users of mobile and contactless-payment systems. But the new system could prove to be a “disruptive technology” as far as the banks are concerned. If payments for a few coffees, a train ticket and a newspaper are made every day by a commuter with a mobile, this will not appear on their monthly credit card statements but on their mobile phone statements. And having spent fortunes on branding, credit-card companies and banks do not want to see other payment systems gaining popularity. It's too early to say whether banks will miss out and if so, by how much. However, quite a few American bankers are optimistic. They feel there is reasons to be suspicious of those who predict that high-street banks may be a thing of the past. They point out that Internet banking did not result in the closure of their high-street branches as was predicted. On the contrary, more Americans than ever are using local branches. So, whether we'll become a totally cash-free society remains open to contention
What is the main idea of the article?
According to the passage, what kind of payment is predicted to be more than $50 billion in the very near future?
Which of the following is NOT true about the strong point of e-cash?
The word "embedded” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.
The word "grip" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.
According to paragraph 3, what is illustrated when the author mentions the case of commuters?
The word "their” in paragraph 3 refers to ______.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
The assumption that smoking have bad effects on our health has been proved.
You can spend your free time relaxing, making something new, or go somewhere.
Chocolate is prepared by a complexity process of cleaning, blending and roasting cocoa beans, which must be ground and mixed with sugar
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions
In population, Los Angeles is not as big as New York.
“I will study harder for the university entrance exam,” Trang said.
If I were you, I would invest more on this project.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
You can use my phone. Make sure you don’t drop it.
I didn’t recognize my uncle. I did after he raised his voice only.
Để lại bình luậnĐịa chỉ email của hạn sẽ không được công bố. Các trường bắt buộc được đánh dấu *